Umrah: De reis van je leven

Vaak denken we bij vakantie aan warme resorts met een all-inclusive deal. Aan de zo goedkoop mogelijke prijs, zon, zee en strand. Maar wat nou als je dat geld in het potje vakantie kan uitgeven aan iets wat niet alleen een mooie herinnering is, maar iets waarvan in een overlevering is gezegd door Abu Hurayrah:

“De umrah die door een andere umrah opgevolgd wordt, doet de zonden tussen de twee vergeven en er is geen andere beloning voor de hadj die (door Allah) aanvaard is, dan het paradijs.”

Met andere woorden: Ga 2x op Umrah en de zondes ertussen in worden vergeven. Na de tweede Umrah is het alsof je herboren bent, net bekeerd bent of bevallen bent (in deze gevallen worden alle voorgaande zondes vergeven).

En kan je je deze voorstellen:

Een gebed in mijn moskee hier (in Medina) is beter dan duizend gebeden in een andere moskee, behalve de heilige moskee (in Mekka). Een gebed in de heilige moskee (in Mekka) is beter dan honderdduizend gebeden ergens anders.”

Deze hadith is overgeleverd door Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en staat vermeld in Ibn Maadjah en Ahmad. De hadith is authentiek verklaard door Al-Albaanie.

Dan praten we nog niet eens over de impact die deze stad op iemand heeft. En no worries, all-inclusive deals zijn er ook in Mekkah. Enja, alles wat je wou op die andere vakantiebestemming is ook in Mekkah (behalve het strand). Dus wat houdt je tegen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close